Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου στο 5ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου συμμετείχε στο 5ο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018.Αρχικά το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου για να τιμήσει  τον σπουδαίο Μεγαλοχωρίτη ζωγράφο Χρίστο Καρά δια στόματος της προέδρου καςΤζέλη Μαρίας, η οποία είπε τα εξής:

"Ειναι κάποιες φορές, που δυσκολεύεσαι να εκφράσεις με λόγια την σπουδαιότητα ενός ανθρώπου.Σήμερα είναι μια από αυτές. Γιατί, τι θα μπορούσε άραγε να πει κάποιος για τον κορυφαίο ζωγράφο Χρίστο Καρά, που να μην έχει ήδη ειπωθεί ; Στην μακρά του πορεία στους δρόμους της τέχνης, υπήρξαν άνθρωποι που τον δίδαξαν, άνθρωποι που διδάχθηκαν από αυτόν, άνθρωποι που τον θαύμασαν, άνθρωποι που προσπάθησαν να κατανοήσουν την τέχνη του. Στην μακρά του πορεία στους δρόμους της τέχνης τα σημάδια που αφήνει είναι τόσο έντονα όσο και τα χρώματα στους πίνακές του. Τα έργα, με τη γνώριμη τεχνική του, μας μεταφέρουν σε έναν διαφορετικό κόσμο , μεταξύ πραγματικού και φανταστικού . Σ' έναν κόσμο που είναι προορισμένος να σε απελευθερώσει από στεγανά και κοινοτοπίες.
Δεν θα μιλήσω όμως σαν κριτικός τέχνης, πως θα μπορούσα άλλωστε.
Είμαι εδώ, ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου, για να τιμήσω τον άνθρωπο που γεννήθηκε στο χωριό που γεννήθηκαμε.Τον άνθρωπο που στα γονίδιά του έχει γραφτεί η ιστορία του καραγκούνη, του κολίγα, του επαναστάτη. Εγγονός του βουλευτή του αγροτικού κόμματοςΧρήστου Καρά,  ο οποίος πρωτοστάτησε στην διανομή γης μετά το Κιλελέρ, είναι δεμένος με εκείνη την αόρατη κλωστή που σε συνδέει με το παρελθόν, την ιστορία, την γη σου.








Ο Πολιτιστικός σύλλογος Μεγαλοχωρίου, που πάντα στις προθέσεις του είναι η ονοματοδοσία του Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου σε Δημοτικό Σχολείο «Χρ. Καρρά», παραδίδει σήμερα αυτή την πλακέτα, ως ελάχιστη τιμή για την πορεία και το έργο του, αλλά κυρίως για το συνεχές κυνήγι των ονείρων του, και αυτό, για μας θα είναι πάντα παράδειγμα και έμπνευση.
Λένε πως η ζωγραφική, είναι σιωπηλή ποίηση, καλώ λοιπόν, τον ζωγράφο, τον ποιητή, τον καλλιτέχνη, τον ονειροπόλο, τον πολίτη του κόσμου, αλλά και τον Μεγαλοχωρίτη Χρίστο Καρά. 
Ευχαριστούμε για την τέχνη που γενναιόδωρα μας προσφέρατε.»


Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων του συλλόγου, συμμετείχε στο κλείσιμο του 5ο ανταμώματος των Θεσσαλων Καραγκούνηδων, κάνοντας, για άλλη μια φορά την διαφορά υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Φαφούλια.















                                        
                                                   Video 



 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο :
 
design: k.t. Copyright © 2016. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙOY>---> - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος