Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Στίς 05/07/2011 Ιδρύεται
O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ   με έδρα το ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ


ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών -  αρνητικά ως προς το σύνολό τους -  κατέστησαν σαφές στην τοπική κοινωνία του Μεγαλοχωρίου  ότι θα πρέπει να κινητοποιηθεί οργανωμένα, συλλογικά και με αίσθημα αλληλεγγύης, ώστε να αποφύγει την ισοπέδωση, την ανία και την παύση της λειτουργίας των εναπομεινάντων σχολικών ιδρυμάτων.
Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας λειτούργησαν και πολλοί γονείς, νέοι και νέες αποφάσισαν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τον πολιτισμό μας, τη διατήρηση του μορφωτικού επιπέδου και γιατί όχι την εξύψωσή του.
Η πραγματοποίησή τους μπορεί να επιτευχθεί με το να συγκεντρώσουμε και να καταγράψουμε σοβαρά τα προβλήματα που μας απασχολούν, ώστε να τα προωθήσουμε με δυναμικό τρόπο μαζί με τους αιρετούς στις Διοικητικές Αρχές και να απαιτούμε την επίλυσή τους.  
Θεωρούμε, επίσης, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, η συμμετοχή όλων των κατοίκων σε οποιονδήποτε αγώνα κατοχυρώνει τη Δημοκρατία. Η παρουσία στα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια να είναι αντιπροσωπευτική.
 Επιθυμούμε  να κάνουμε επιτέλους πράξη: την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με βελτίωση της φυσικής ομορφιάς, δεντροφυτεύσεις, ανακύκλωση, αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, φροντίδα για την υγιεινή δημοσίων χώρων.
Γι αυτούς τους σκοπούς ο σύλλογος μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε φορέα ή και φυσικό πρόσωπο επιθυμεί το κοινό καλό. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, για να υπάρξει επιτυχής εκπλήρωσή τους, άπαντες είμαστε αποστασιοποιημένοι από πολιτικές ή κομματικές παρατάξεις ή οποιοδήποτε άλλο συμφέρον έρχεται σε σύγκρουση με την κοινωνία μας.
Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία για το παρόν και το μέλλον του χωριού μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο :
 
design: k.t. Copyright © 2016. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙOY>---> - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος